Іспанія відмовилась від міжнародного посередництва у відносинах із Каталонією

Іспанія відмовилась від міжнародного посередництва у відносинах із Каталонією

В уряду Іспанії заявили, що у них «досить легальних можливостей», щоб відповісти на проголошення незалежності Каталонії

Уряд Іспанії відкинув заклик регіонального уряду Каталонії врегулювати конфлікт між Мадридом і Барселоною за допомогою міжнародних посередників.

«Іспанський уряд має захищати правову державу від регіонального уряду, який намагається здійснити державний переворот, тому заклики до міжнародного посередництва не допомагають справі», - заявив міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс в інтерв'ю журналу Der Spiegel, оприлюдненому в суботу, 7 жовтня.

Він вказав, що в уряду прем'єр-міністра Маріано Рахоя «досить легальних можливостей», щоб відповісти на проголошення незалежності прем'єр-міністром Каталонії Карлесом Пучдемоном. Дастіс додав, що уряд в Мадриді буде погоджувати свої дії з вірними конституції партіями, представленими в іспанському парламенті.

Одночасно Дастіс запевнив, що уряд в Мадриді готове обговорювати будь-які можливі шляхи врегулювання і реформи. В Іспанії на 7 жовтня заплановані демонстрації противників незалежності Каталонії. Акції пройдуть в Мадриді, Барселоні та цілому ряді інших міст країни.

Тим часом Швейцарія заявила, що вона поки не бачить умов для посередництва у справі врегулювання конфлікту навколо Каталонії. Швейцарія знаходиться в контакті і з іспанською, і з каталонської стороною, проте посередництво можливо лише в тому випадку, якщо цього просять обидві сторони, пояснив представник швейцарського МЗС Тільман Ренц.

Ренц додав, що криза навколо референдуму про незалежність Каталонії є внутрішньою справою Іспанії, і Швейцарія поважає суверенітет цієї країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: