Іспанія закликала Росію до деескалації ситуації в Керченській протоці

Іспанія закликала Росію до деескалації ситуації в Керченській протоці

Іспанський міністр наголосив, що конфлікт в Україні є «величезним викликом для безпеки в Європі»

Іспанія дуже стурбована діями РФ в Азовському морі та закликає до дотримання міжнародного права і забезпечення судноплавства.

Про це заявив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Боррель під час 25-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Мілані.

«Ми серйозно стурбовані ескалацією ситуації в Азовському морі та кроками, які РФ здійснила. Ми закликаємо до деескалації, до дотримання міжнародного права та свободи судноплавства», - сказав Боррель.

Іспанський міністр наголосив, що конфлікт в Україні є «величезним викликом для безпеки в Європі», і необхідне відновлення міжнародного права.

«Іспанія буде продовжувати захищати суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах», - підкреслив глава МЗС Іспанії.

За його словами, Мінські домовленості залишаються найкращим варіантом для мирного врегулювання конфлікту. Також офіційний Мадрид продовжить підтримувати діяльність СММ ОБСЄ в Україні.

Раніше повідомлялося, що українська громада в Мадриді вийшла на центральну площу міста з протестом проти агресії РФ в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: