Італія очолила ОБСЄ та закликала сторони повністю виконати Мінські угоди

Італія очолила ОБСЄ та закликала сторони повністю виконати Мінські угоди
Місія ОБСЄ на Донбасі

Міністр закордонних справ Італії Анжеліно Альфано представить повний перелік пріоритетів італійського головування в організації на засіданні Постійної ради у Відні 11 січня

Італія з 1 січня перебрала від Австрії головування в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) і пообіцяла продовжити зусилля щодо імплементації Мінських угод.

Про це йдеться на сайті ОБСЄ.

«Криза в Україні і навколо неї поставила під сумнів самі принципи, на яких ОБСЄ заснована. Італія продовжить підтримувати зусилля ОБСЄ з метою мирного врегулювання конфлікту і наполегливо закликає сторони повністю виконати Мінські угоди», - сказав глава МЗС Італії Анжеліно Альфано.

Крім того, він анонсував продовження «женевського формату» переговорів по Грузії, переговорів в форматі «5+2» по Придністров’ю і роботи Мінської групи щодо Нагірного Карабаху.

Як зазначив Альфано, ключовим пріоритетом Італії на час головування в ОБСЄ у 2018 році стане «зміцнення багатовекторного підходу як інструменту, який відновить «дух Гельсінкі» і подальше зміцнення миру, безпеки, стабільності і співпраці».

Міністр закордонних справ Італії Анжеліно Альфано представить повний перелік пріоритетів італійського головування в організації на засіданні Постійної ради у Відні 11 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: