ЄС не збирається вести переговори з Україною про нову асоціацію

ЄС не збирається вести переговори з Україною про нову асоціацію
Єврокомісар Йоганес Хан

Зараз час працювати над виконанням діючих угод, заявив єврокомісар

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Хан вважає, що ідея України про поглиблену асоціацію наразі не на часі.

Про це він заявив у Києві, повідомляє «Європейська правда».

Ган визнав, український міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав ЄС до переговорів про новий формат відносин з країнами, які мають найбільші успіхи у зближенні з ЄС – Україною, Молдовою та Грузією. Поза тим, в ЄС не погоджуються із його позицією.

«Я розумію його (Клімкіна) нетерпіння, але зараз час працювати над виконанням (діючих угод) і використовувати всі можливості, які надає Україні угода про асоціацію», - пояснив він.

Комісар окремо відреагував на тезу про те, що нинішній формат Східного партнерства об’єднує як названі країни-лідери, так і три інші країни (Вірменію, Азербайджан та Білорус), що не мають особливих успіхів у зближенні з ЄС, пояснивши, що для окреслення відмінності між ними не потрібна нова угода.

«Показати відмінність між країнами ви можете, використовуючи існуючі угоди»,  - заявив Хан.

Водночас, комісар не виключив, що питання посиленої угоди буде підняте згодом.

«Для подальших кроків необхідно довести, що ми використовуємо наявні можливості. Зокрема, ви маєте використати можливості вільної торгівлі, яка допоможе вам створити робочі місця», - заявив він.

Нагадаємо, єврокомісар Хан також заявляв, що немає причин говорити про призупинення безвізу для України.

Комісар Європейського союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Хан відвідує Україну з візитом 1-2 червня. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: