ЄС погрожує оштрафувати Польщу за вирубку в Біловезькій пущі

ЄС погрожує оштрафувати Польщу за вирубку в Біловезькій пущі
Сотні європейців протестували у Польщі проти вирубки Біловезької пущі

Штраф може скласти до 100 тисяч євро в день

Польща повинна негайно припинити вирубку в Біловезькій пущі, інакше буде оштрафована Європейським союзом до 100 тисяч євро в день.

Про це йдеться у рішенні Суду ЄС, прийнятому в понеділок, 10 листопада, передає DW.

«Польща повинна негайно припинити своє активне управління лісовими ресурсами в Біловезькій пущі за винятком випадків, коли воно явно необхідно для забезпечення громадської безпеки», - говориться в рішенні суду.

Як зазначає видання, з 2014 року Біловезька пуща є єдиним транскордонним об'єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. З минулого року уряд Польщі проводить масові вирубки лісу на своїй частині, пояснюючи це боротьбою з жуком-короїдом і захистом інших ділянок природного заповідника.

У середині липня Єврокомісія вже вимагала від Польщі негайно припинити вирубку одного з останніх в Європі ‎заповідників первинного лісу - Біловезької пущі.‎

В серпні міністр навколишнього середовища Польщі Ян Шишко заявив, що роботи в Біловезькій пущі не припиняться незважаючи на рішення Суду ЄС. За його словами, Польща здійснює дії по захисту середовища проживання і окремих видів в районі Біловезькій пущі згідно з європейським законодавством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: