ЄС розгляне нові санкції проти Росії через вибори в Криму

ЄС розгляне нові санкції проти Росії через вибори в Криму
ЄС хоче ввести санкції проти осіб, які проводили Путіну вибори в окупованому Криму

Комітет постійних представників 28 країн-членів Євросоюзу планує розглянути додаткові санкції на зустрічі 8 травня

Комітет постійних представників 28 країн-членів Євросоюзу (Coreper) у вівторок, 8 травня, планує розглянути додаткові санкції відносно Росії у зв'язку з проведенням виборів президента РФ в окупованому Криму.

Про це свідчить порядок денний майбутньої зустрічі, опублікована на сайті Ради Європейського союзу.

«Обмежувальні заходи відносно дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України - нові списки», - називається один із пов'язаних із зустріччю документів.

Комітет має намір розглянути внесення нових позицій у списку санкцій у зв'язку з проведенням виборів президента Росії на території Криму і Севастополя.

Якщо постпреди країн-членів ЄС узгодять введення нових санкцій щодо Росії, їх рішення потім повинно бути схвалено Радою ЄС.

18 березня у Росії відбулися вибори президента країни. День виборів призначили на день анексії Криму.  У Росії заявили, що за Путіна в анексованому Криму «віддали» понад 90% голосів.

На незаконних виборах президента РФ в анексованому Криму фіксували низьку явку. Також повідомлялося, що на кримських татар чинили тиск.

Євросоюз не визнав результати «виборів» президента РФ у Криму.

Президент України Петро Порошенко запропонував Верховній Раді проект закону, яким передбачається втрата українського громадянства людиною, яка брала участь у «виборах»в анексованому Криму .


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: