ЄС став ближче до вирішення міграційної проблеми

ЄС став ближче до вирішення міграційної проблеми

100 тисяч мігрантів дісталися цього року до ЄС через Середземне море

Очільник Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що країни ЄС, які відмовляються приймати до себе біженців на основі системи квот, могли б збільшити виплати.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Додаткові кошти можна було б спрямувати на проекти ЄС в Африці щодо міграції, а також економічного розвитку. До цього країни ЄС на фоні появи 1 млн мігрантів в 2015 році роздирали протиріччя щодо механізму їх утримання і розподілу.

Сам Таяні визнав, що його пропозиція може стати основою для компромісу між країнами ЄС щодо міграційної політики. На можливість такого розв’язання протиріч нещодавно натякнув і очільник МЗС ФРН Хайко Маас.

Протягом 9 місяців 2018 року ЄС дісталися близько 100 тисяч мігрантів через Середземне море.

Із часу міграційної кризи три роки тому ЄС вже посилив систему охорони зовнішніх кордонів. Більшу кількість новоприбулих почали відправляти назад додому – тих, хто не відповідає критеріям отримання статусу біженців. Продовження цієї політики було підтверджено на саміті лідерів держав-членів Європейською Союзу 17-18 жовтня. Також ЄС підписав угоди із низкою країн щодо повернення мігрантів на їх територію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: