ЄС збирається запровадити санкції проти Росії через Сирію – проект резолюції

ЄС збирається запровадити санкції проти Росії через Сирію – проект резолюції
Фото РИА Новости

В Євросоюзі рішуче засуджують дії РФ у Сирії

Євросоюз засуджує атаки сирійського режиму і Росії на цивільне населення міста Алеппо, йдеться в проекті заяви за підсумками саміту лідерів ЄС, який пройде 20-21 жовтня у Брюсселі. Текст документа публікує Bloomberg.

«ЄС розглядає будь-які варіанти дій, також і обмежувальні заходи, спрямовані проти приватних осіб і організацій, у разі, якщо насильство не припиниться», – цитує проект агентство.

Частину документа опублікував у своєму Twitter і брюссельський кореспондент The Times Бруно Вотерфілд. «Європейська рада рішуче засуджує атаки сирійського режиму та його союзників, зокрема Росії, на мирних жителів Алеппо», – йдеться в проекті.

sf

Нагадаємо, 19 жовтня відбулася зустріч глав держав у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) в Берліні (Німеччина).

Переговори вели президент Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і їхні делегації.

Зустріч завершилася о 00:15 четверга за Києвом.

Почалися переговори з півгодинним запізненням через затримку російської делегації. Планувалося, що зустріч у Берліні щодо України завершиться вже о 22:00 за київським часом. На зустрічі Порошенко не потиснув руки Путіну.

Найдовші за часом переговори глав Росії, Німеччини, Франції та України відбулися в лютому 2015 року, вони тривали понад 16 годин.

Читайте також  «Між Путіним і Штайнмаєром сидів чоловік, який не міг перебувати там». Європейська преса про зустріч у Берліні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: