Єврокомісар з питань енергетики їде до РФ домовлятися про газ для України

Єврокомісар з питань енергетики їде до РФ домовлятися про газ для України

Переговори відбуватимуться в рамках тристоронніх консультацій між Україною, ЄС та РФ.

Європейський комісар з питань енергетичного союзу Марош Шевчович ближчим часом має відвідати Москву для переговорів щодо «зимового пакету» постачання газу в Україну.

Про це повідомляє «Європейська правда».

«У найближчому майбутньому єврокомісар Шефчович відвідає Москву. І не тільки для обговорення умов зимового пакету, а й для переговорів щодо того, що Україна лишатиметься важливим транзитним партнером і після 2018 року», – йдеться у повідомленні.

За даними видання, переговори відбуватимуться в рамках тристоронніх консультацій між Україною, ЄС та РФ.

У жовтні 2014 року «Нафтогаз України» звернувся до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з вимогою перегляду контракту на транзит газу з російським «Газпромом», а також компенсації у зв’язку з недостатніми обсягами прокачування. Перед цим «Нафтогаз» подав позов і щодо ціни газу від «Газпрому». Російський монополіст відповів кількома своїми позовами до української компанії.

Нині сума претензій «Нафтогазу» до «Газпрому» оцінюється майже у 27 мільярдів доларів, а сума претензій «Газпрому» до «Нафтогазу» – майже у 39 мільярдів доларів.

Детальніше про суд між «Нафтогазом» і «Газпромом» читайте у матеріалі «Главкома» «Розігрується» $30 млрд! «Нафтогаз» проти «Газпрому» – найбільша справа на континенті

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: