Європа приготувалася закрити кордони до осені

Європа приготувалася закрити кордони до осені

Макрон просить приготуватися до тривалого періоду ізоляції Європи.

Кордон країн Шенгенської зони можуть закрити як мінімум до осені.

Про це на закритій відеоконференції з керівниками профспілок розповів президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє BFM з посиланням на власне джерело.

За словами глави держави, він песимістично налаштований і просить приготуватися до тривалого періоду ізоляції Європи. Макрон пояснив, що на такі заходи, можливо, доведеться піти через різницю в перебігу епідемії в різних регіонах Європи і світу.

У понеділок, 13 квітня, президент Франції запланував звернення до співгромадян. Ймовірно, там буде оголошено про терміни закриття кордонів, в тому числі між країнами ЄС.

Рішення закрити в'їзд до Європи глави держав і урядів ЄС ухвалили в середині березня на тлі погіршення ситуації з коронавірусною інфекцією. Попередньо заборона повинна була тривати місяць.

Станом на ранок 11 квітня у всьому світі кількість хворих Covid-19 наблизилася до 1,7 млн осіб. Лідером залишаються США, на частку яких припадає майже третина всіх випадків, проте в сукупності за кількістю заражених і смертей Європа серйозно випереджає всі інші регіони світу.

В Україні станом на ранок суботи, 11 квітня, зареєстровано 2511 випадків зараження коронавірусом, 73 людини померли.

Раніше повідомлялося, що у Черкаській інфекційній лікарні сьогодні помер хворий на коронавірус пацієнт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: