Європарламент проголосував за заморозку договору про вступ Туреччини до ЄС

Європарламент проголосував за заморозку договору про вступ Туреччини до ЄС
Туреччина-ЄС

У резолюції наголошується, що ЄС збирається і далі розвивати зв'язки з Туреччиною

Європейський парламент у четвер, 24 листопада, проголосував за припинення договорів з Туреччиною про її можливий вступ до ЄС.

Схвалена резолюція не є юридично зобов'язуючою, але висловлює позицію парламенту.

За тимчасову заморозку договору з Туреччиною проголосували 479 депутатів Європарламенту, проти - 37, передає. Ще 107 депутатів були відсутні в момент голосування.

У резолюції наголошується, що ЄС збирається і далі розвивати зв'язки з Туреччиною.

Відносини між ЄС і Туреччиною ускладнилися після невдалої спроби перевороту в Туреччині, яка сталася 15 липня. Турецька влада затримали кілька тисяч чоловік, багато держслужбовців були звільнені.

Минулого тижня глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні висловила серйозне занепокоєння в зв'язку з порушеннями прав людини в Туреччині. До цього подібні заяви робили й інші європейські політики і чиновники.

Зокрема, ЄС турбує дискусія про можливе повернення смертної кари в Туреччині. Уряд Німеччини попереджало, що якщо уряд Туреччини вирішить повернути цю міру покарання, то переговори з Анкарою про членство в ЄС будуть припинені. У Туреччині в відповідь заявили, що думку ЄС з цього приводу в країні враховувати не будуть.

Євросоюз і ООН також критикують Туреччину за переслідування журналістів.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайъп Ердоган заявив, що результат сьогоднішнього голосування в ЄС йому байдужий і що Туреччина розгляне можливість вступу в Шанхайську організацію співпраці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: