Європарламент закликав до подальших санкцій проти РФ за окупацію Криму

Європарламент закликав до подальших санкцій проти РФ за окупацію Криму
Європейський парламент

Європарламент ухвалив резолюцію «Українські політичні в’язні Росії та ситуація у Криму»

У четвер, 16 березня, Європейський парламент (ЄП) ухвалив резолюцію «Українські політичні в’язні Росії та ситуація у Криму».

Згідно з повідомленням на сайті ЄП, в своїй резолюції Європарламент засуджує анексію Криму Росією і висловлює жаль з приводу порушень свободи слова, примусового наділення російським громадянством і дискримінаційної політики, яку веде так звана влада, зокрема, проти кримськотатарської меншини.

У Європарламенті закликали РФ припинити практику примусової видачі жителям Криму російських паспортів.

«Європарламент вимагає, щоб усі українські громадяни, яких визнано незаконно затриманими, були негайно і беззастережно звільнені з російських в'язниць і повернені в Україну. Продовження утримання їх під вартою, а також їх незаконне переслідування є порушенням прав людини, а також міжнародного права», – йдеться в тексті резолюції.

ЄП висловив серйозне занепокоєння у зв'язку з незаконними арештами і затриманнями українців, а також забороною діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Парламентарії зазначили, що російська влада має надати безперешкодний доступ міжнародним організаціям у Криму. Росія також повинна негайно припинити практику переслідування, тортур і систематичного залякування місцевих жителів, які виступають проти анексії Криму.

«Європарламент закликає до подальших обмежувальних заходів, які має бути введено проти осіб, відповідальних за порушення прав людини», – йдеться в тексті резолюції.

Європарламент підтверджує свою підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, Європарламент закликає ЄС підтримати Україну в Міжнародному суді ООН.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: