Європейська народна партія не визнає анексії Криму РФ та обіцяє підтримувати Україну - Резолюція

Європейська народна партія не визнає анексії Криму РФ та обіцяє підтримувати Україну - Резолюція
Порошенко в Гельсінкі зустрівся з головою ЄНП Джозефом Долем

ЄНП знову підтвердила свою беззаперечну підтримку щодо санкцій проти Росії

Європейська народна партія знову підтвердила свою підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також Грузії та Молдови, і заявила, що ніколи не визнає незаконної анексії Криму Росією, а також «засуджує окупацію грузинських районів Абхазії та Цхінвалі / Південної Осетії». Така заява міститься у Резолюції ЄНП, ухваленій на Конгресі ЄНП у Гельсінкі (Фінляндія), 7-8 листопада цього року.

Крім того, ЄНП знову підтвердила свою беззаперечну підтримку санкціям проти Росії.

«Україна, країна на Європейському континенті, залишається під прямим військовим та гібридним нападом з боку Росії, її сусіда, а частина її території була незаконно анексована Росією. Розвиток та безпека України, Грузії та Молдови, найближчих сусідів ЄС, мають безпосередній вплив на ЄС, а також глибші наслідки для всього європейського континенту», - йдеться у документі.

ЄНП також наголошує: майбутні президентські та парламентські вибори в Україні, Грузії та Молдові можуть стати вирішальним моментом у консолідації демократії, верховенства права та подальшого проєвропейського розвитку.

«Росія підтримує та навіть збільшує зусилля, аби вплинути на Україну та інші країни Східного партнерства, використовуючи, зокрема, військові, економічні, політичні та гібридні шляхи. Тому європейська солідарність, залучення та підтримка необхідні для подолання цих загроз та антидемократичних тенденцій», - зазначено у документі.

У Резолюції також підкреслюється, що минулого року ЄНП ухвалила рішення щодо плану довгострокової підтримки для України, включаючи ініціативу «План Маршалла для України». Цей політичний крок ЄНП відіграв вирішальну роль у сприянні зміцненню Західної політики інвестиційної допомоги для України та заохоченню подальших змін в Україні», - зазначено у документі.

Як повідомлялось, під час виступу на Саміті Європейської народної партії президент Петро Порошенко висловив вдячність європейським лідерам за тверду підтримку, єдність і солідарність з Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: