«План Маршалла» для України може бути затверджений вже наступного року, - Семерак

«План Маршалла» для України може бути затверджений вже наступного року, - Семерак
Остап Семерак

Реалізація плану допомоги Україні вже цього року є реальною, зазначив Семерак

Реалізація «Плану Маршалла» для України може розпочатися вже у нинішньому році. Це також означатиме, що наступного року він може бути затверджений офіційно.

Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак під час 11-го Київського безпекового форуму.

Він подякував присутньому за форумі колишьому Прем'єр-міністрові Литви Андрюсу Кубілюсу за лобіювання на міжнародній арені надання Україні додаткової допомоги.

«Перш за все дякую Вам, пане Андрюсе, за адвокатство «Плану Маршалла» для України. Ми його обговорювали рік тому на Мальті на з’їзді Європейської народної партії, де цей документ було підтримано. Ми деталізували його на торішньому Безпековому форумі у Києві», - нагадав Семерак.

Він зазначив, що є хороші тенденції, котрі свідчать, що реалізація плану міжнародної допомоги Україні у найближчий час є цілком реальною.

«Реалізація плану допомоги Україні вже цього року є реальною. Наш Уряд продемонстрував добрий темп реформ. Економіка України має тенденцію до зростання. Тож м’яч, на мою думку, зараз на боці Європи. Час стискається, зважаючи на події останніх тижнів і днів. Можливостей розмірковувати про доцільність спільної європейської допомоги моїй країні стає все менше», - резюмував міністр екології.

Довідково: «Новий європейський інвестиційний план для України та інших країн Східного партнерства», або так званий «План Маршалла для України» — ініціатива Литовської Республіки для допомоги Україні. Ця ініціатива передбачає, серед іншого план економічної, фінансово-інвестиційної підтримки, включаючи послідовне посилення стратегічного діалогу Україна – країни Заходу для забезпечення євроінтеграції України.

Йдеться про, як мінімум, 5 млрд євро щорічної підтримки реформ, які мають бути спрямовані на економічне зростання та розвиток, що має забезпечити Україні зростання економіки на 6-8% річних.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: