Європейська рада продовжила санкції проти 146 осіб та 37 компаній за агресію проти України

Європейська рада продовжила санкції проти 146 осіб та 37 компаній за агресію проти України

Рада ЄС продовжила на шість місяців обмежувальні заходи ЄС, націлені проти тих, хто причетний до порушення територіальної цілісності України, зазіхання на суверенітет і незалежність

Рада Євросоюзу ухвалила рішення продовжити на півроку санкції проти 146 осіб та 37 організацій через окупований Крим та Донбас. Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради ЄС.

«Рада ЄС продовжила на шість місяців обмежувальні заходи ЄС, націлені проти тих, хто причетний до порушення територіальної цілісності України, суверенітету і незалежності. Ці санкції передбачають заморожування активів і заборону на поїздки для 146 осіб та 37 організацій. Їх було продовжено до 15 березня 2017 року», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення було прийнято шляхом письмової процедури і буде опубліковане в Офіційному журналі ЄС 16 вересня 2016 року.

Цих заходів було вжито в березні 2014 року і продовжено в березні 2016 року. Оцінка ситуації не є підставою для зміни режиму санкцій, ні в списку фізичних, ні в списку юридичних осіб під обмежувальні заходи. Інформація та виклад підстав для включення пов'язаних із цим фізичних і юридичних осіб оновлюються у міру необхідності.

У Раді ЄС нагадали, що є кілька заходів Євросоюзу у відповідь на кризу в Україні, зокрема: економічні санкції щодо конкретних секторів російської економіки, які діють до 31 січня 2017 року; і обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, які діють до 23 червня 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: