Європейський ринок так і залишився закритим для наших товарів, - Медведчук

Європейський ринок так і залишився закритим для наших товарів, - Медведчук

Медведчук: ще в минулому році єврокомісар Йоханнес Хан чітко і недвозначно дав зрозуміти: ЄС не буде компенсувати Україні втрату російського ринку

Розрив економічних зв'язків з РФ і «санкційні війни» поставили на межу виживання тисячі українських підприємств. Таку думку в своєму блозі висловив лідер Громадського руху «Український вибір - Право народу» Віктор Медведчук.

Як відомо, заступник міністра економрозвитку і торгівлі Наталія Микольська заявила про те, що втрати України від торгового протистояння з Росією в поточному році складуть близько $ 1 млрд.

«Слід зазначити, що в листопаді минулого року прогнози відомства були куди більш оптимістичними. Та ж Наталія Микольська переконувала українців, що російські торговельні обмеження не матимуть істотного впливу на нашу економіку. Причому це була не думка окремого функціонера МЕРТ, по суті, це була офіційна позиція уряду», - нагадав Медведчук.

Однак реальність, за словами політика, внесла серйозні корективи в оптимістичні прогнози еврореформаторів, «а експансія на «ємний і перспективний» європейський ринок» виявилася блефом».

«Як тільки - з 1 січня 2016 року - ЗВТ з ЄС запрацювала на повну силу, українці стали прозрівати. Спочатку виробники ... Потім про ілюзорність вигод зони вільної торгівлі заговорили народні обранці... Київ неодноразово намагався вести переговори з ЄС щодо перегляду «деяких тарифних ліній і квот». Однак далі розмов справа не йде. І навряд чи піде. Тим більше, що ще в минулому році єврокомісар Йоханнес Хан чітко і недвозначно дав зрозуміти: ЄС не буде компенсувати Україні втрату російського ринку», - зазначив політик.

За словами Медведчука, така ситуація була цілком передбачуваною, про що задовго до підписання Угоди про асоціацію з ЄС заявляв «Український вибір» в ході круглих столів та міжнародних конференцій, роз'яснюючи українським громадянам всі ризики і загрози створення ЗВТ з ЄС.

«Жорсткі обмеження і квоти, низька конкурентоспроможність українських товарів і їх невідповідність європейським стандартам, недобросовісна конкуренція (як це було в історії з українським медом) - все це зробило зону вільної торгівлі «поглибленою і всеохоплюючою» виключно для ЄС, а європейський ринок фактично так і залишився закритим для наших товарів», - робить висновок політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: