Євроскептики в 2019 році можуть посилити присутність в Європарламенті

Євроскептики в 2019 році можуть посилити присутність в Європарламенті
Євроскептики давно намагаються зруйнувати ЄС 

Супротивники ЄС можуть отримати 17,3% мандатів

Дані опитувань, які має в своєму розпорядженні інформаційне агентство Reuters, показують те, що скептично налаштовані до ЄС політичні сили можуть збільшити кількість депутатів в Європейському парламенті.

Так об’єднання EFDD, куди входить італійський Рух п’яти зірок, може отримати до 59 мандатів – із нинішніх 45. В той же час ENF, де представлені французькі і голландські євроскептики, може отримати 63 мандати із нинішніх 35.

Як наслідок це означатиме, що дві фракції матимуть 122 мандати або 17,3% від загальної кількості в 705 депутатів. Такі електоральні здобутки євроскептиків можуть ускладнити процес поглиблення інтеграції в ЄС, про що попередньо домовилися Франція і ФРН.

Євроскептицизм (Euroscepticism, Euro-scepticism, Euroskepticism) — одна із форм опозиції діяльності Європейського Союзу, відповідно до якої її прихильники (євроскептики) фокусуються на ідеях, думках, діях, що спрямовані на сумнів, критику, неприйняття і зневіру стосовно або всього Європейського Союзу, або певної його політики чи діяльності конкретного інституту тощо .

Виникнення євроскептицизму є логічним і зрозумілим явищем, навіть більше – нормальним у демократичних суспільствах. Адже воно, власне, демонструє, наскільки та чи інша нація готова приймати чи протистояти різним глобальним катаклізмам, утворенням і викликам. У даному випадку перед європейськими державами на початку 1950– х рр. постав виклик створення нового типу міжнародної організації, яка передбачала вельми тісні стосунки між її членами. При цьому суспільства різних країн побоювалося інколи протилежних наслідків інтеграційних процесів. З одного боку, перед ними з’явилася проблема збереження національного суверенітету, з іншого боку існувала боязнь моноцентричного керівництва ключових держав–засновниць нового утворення – Франції та Німеччини.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: