Євросоюз закликав Росію звільнити учасників акції протесту

Євросоюз закликав Росію звільнити учасників акції протесту

Затримання учасника антикорупційного протесту в РФ

«Ми очікуємо, що російська влада буде повністю дотримуватися міжнародних зобов'язань», - зазначили в ЄС

Євросоюз закликав Росію звільнити затриманих в ході антикорупційного мітингу 12 червня.

Про це йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства ЄС.

«Затримання сотень мирних демонстрантів і насильство, що застосувала проти них російська влада в Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах по всій країні, загрожує основоположним свободам вираження, асоціації та зборам в Російській Федерації. Ці основні права закріплені в російській конституції, і ми очікуємо, що вони будуть захищені, а не зруйновані» - заявили в ЄС.

«Ми очікуємо, що російська влада буде повністю дотримуватися міжнародних зобов'язань, які були взяті Росією, в тому числі перед Радою Європи і ОБСЄ, на захист цих прав і невідкладно звільнить мирних демонстрантів і тих людей, які мали намір реалізувати свої основні права», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 червня в 187 російських містах пройшли організовані фондом Навального антикорупційні акції протесту

Напередодні Олексій Навальний заявив, що узгоджений з мерією мітинг на проспекті Сахарова в Москві не може відбутися через тиск влади, яка заборонила використовувати звукопідсилюючу апаратуру і відеоекрани на мітингу. У своєму блозі Навальний закликав своїх прихильників вийти на мирну акцію в центрі міста на Тверській вулиці.

Опозиціонера Олексія Навального силовики затримали в понеділок у під'їзді власного будинку. В ніч проти вівторка Навального заарештували на 30 діб.

На акціях проти корупції в Москві і Санкт-Петербурзі загалом було затримано близько 1,2 тис. осіб. Зокрема, в столиці РФ йдеться про близько 679 затриманих, які перебувають у 38-ми відділеннях.

Білий дім закликав Кремль відпустити активістів.

Прокуратура Москви в ніч на понеділок випустила попередження організаторам антикорупційної акції в центрі російської столиці про «неприпустимість порушень закону».

У Москві ще з ночі проти 12 червня влада почала ретельно готуватися до акції протесту, організовану Олексієм Навальним. На вулицях столиці РФ з'явилися високі барикади з мішків з піском, а за ними - протитанкові ліжаки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: