Кабмін просить РНБО прийняти рішення щодо нових російських обмежень

Кабмін просить РНБО прийняти рішення щодо нових російських обмежень

Уряд звернувся до РНБО з тим, щоб це питання на засіданні якнайшвидше було розглянуто

Кабінет міністрів України ініціює проведення засідання Ради національної безпеки і оборони для вироблення кроків у відповідь на нові торговельні та транзитні обмеження Російської Федерації. Про це заявив сьогодні на засідання уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
«Ми на сьогодні, як уряд, звернулися до РНБО з тим, щоб це питання на засіданні якнайшвидше було розглянуто і щодо нього було прийнято рішення. Я думаю, уряд також ухвалить низку рішень, щоб адекватно реагувати», - сказав прем’єр, якого цитує Інтерфакс-Україна.
Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін 1 січня 2016 року видав указ, що встановлює, що міжнародні транзитні автомобільні та залізничні перевезення вантажів з території України на територію Казахстану через територію Росії здійснюються лише з території Білорусі із застосуванням пломб на основі технології глобальної навігаційної супутникової системи (ГЛОНАСС) та за наявності у водіїв облікових талонів.
Окрім того, 3 липня було оприлюднено указ Путіна від 1 липня, який посилює норми указу від 1 січня 2016 року про транзитні обмеження. Тепер вони поширюються і на транзит до Киргизької Республіки, а також вводиться повна заборона транзиту товарів «під ембарго».
За даними МЕРТ України, нові обмеження станом на ранок 5 липня призвели до затримки 43 фур і 22 вагонів з українською продукцією.
Уряд України 4 липня заявив про намір негайно запровадити заходи у відповідь на посилення торговельної війни РФ, однак їх поки що погоджують.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: