Кабмін затвердив нові тарифи на світло у квітні. Що змінилося? Деталі

Кабмін затвердив нові тарифи на світло у квітні. Що змінилося? Деталі
фото з вільних джерел

В Україні тариф на електроенергію у квітні не зміниться

Як зазначають на сайті Кабміну, рішення про збереження чинного тарифу на електроенергію ухвалили до кінця квітня.

Отже, тарифи на електроенергію для побутових споживачів зберігаються на рівні 1,44 грн/кВт год - для домогосподарств, які споживають до 250 кВт год на місяць, та 1,68 грн/ кВт год, якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт год.

Зазначимо, в Україні чинний тариф на струм мали переглянути наприкінці березня. Проте уряд ухвалив рішення продовжити тариф до 1 травня.

З 1 травня є кілька варіантів:

  • Кабмін збереже діючий тариф, при цьому знайде варіант фінансування ремонтних робіт енергокомпаній та покриватиме з бюджету збитковий тариф;
  • Кабмін підвищить тариф на електроенергію. Нова ціна може становити близько 2,4 грн за кВт*годину, проте все ще обговорюється.

Хто і скільки має платити?

Якщо сім'я щомісяця витрачає 249 кВт*год електроенергії, сума у платіжці становитиме 358,5 грн. При цьому при споживанні 251 кВт*год при нарахуванні буде використано вже більш високий тариф. У такому разі доведеться сплатити вже 421,6 грн.

Не всі експерти підтримують ідею існування двох тарифів. Ідея полягає в тому, щоби стимулювати українців витрачати менше струму. Однак при цьому воно не відображає реальну купівельну спроможність споживача.

Ціна за споживання до 250 кВт*год становить 1,44 грн. При цьому ті сім'ї, які за місяць витрачають від 250 кВт*год, за кожну кВт*год змушені платити 1,68 грн.

Зазначимо, уряд розглядав варіанти підвищення тарифу на електроенергію неодноразово.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: