Кадиров заявив, що готовий виступити проти Росії

Кадиров заявив, що готовий виступити проти Росії
Глава Чечні Рамзан Кадиров

Кадиров незадоволений позицією російської влади щодо вбивства мусульман народу рохінджа в М'янмі

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що готовий виступити проти Росії, якщо російська влада підтримає «шайтанів» у М'янмі. Про це він заявив у своєму Інстаграмі, коментуючи вбивство кілька сотень мусульман народу рохінджа в М'янмі.

«Чому російські ЗМІ мовчать! Якщо в Європі десь підривають, вбивають, відразу наші доблесні ЗМІ виступають. А коли за три дні вбито кілька тисяч людей - всі мовчать. Думаєте, я задоволений? Ні, звичайно. Я дуже незадоволений», - заявив Кадиров.

«Навіть якщо Росія буде підтримувати тих шайтанів, які скоюють злочини, я проти позиції Росії. У мене є своє бачення, своя позиція», - додав він.

Кадиров повідомив, що в питанні М'янми йому ближча позиція президента Туреччини Ердогана і він його підтримує.

«Я більше ніж упевнений, що сьогодні ніхто не буде підтримувати вбивць і насильників, але є певні нюанси державної політики, тому ми повинні з розумінням ставитися до того, що відбувається, і як себе ведуть державні діячі та політики», - підкреслив він.

Кадиров також розповів, що йому багато пишуть про необхідність «ввести війська» в М'янму. Він підкреслив, що це неможливо, так як одноосібно не може прийняти таке рішення. За його словами, була б його воля, він «ударив би» і знищив тих, хто «вбиває дітей, жінок, літніх людей».

Раніше Кадиров коментував ситуацію в М'янмі, засудивши те, що відбувається в цій країні. 1 вересня він написав про жорстокі розправи над мусульманами, підкресливши, що такої жорстокості «людство не бачило з часів Другої світової війни». Також він назвав дії влади «кривавими» і закликав їх зупинити. «Каральні операції та санкціоновані владою масові погроми відрізняються особливою жорстокістю», - підкреслив глава Чечні.

У М'янмі в останні тижні загострився конфлікт на релігійному ґрунті між мусульманською меншістю народності рохінджа і основним складом населення, яке сповідує буддизм. Жертвами збройних конфліктів стали кілька сотень людей.

Близько 73 тисяч представників народності рохінджа, мусульман за вірою, втекли від насильства на заході М’янми до сусідньої Бангладеш.

Криваві сутички в регіоні спалахують час від часу з 2012 року, коли вони вперше стали масовими і спричинили втечу понад 100 тисяч рохінджа до таборів для внутрішньо переміщених осіб.

Люди народності рохінджа (рохінґа), переважно мусульмани за вірою, є, за даними фахівців, нащадками однієї з етнічних груп бенгальців-мусульман із території, що нині складає державу Бангладеш, які переселялися до Ракхайну протягом останніх кількох століть. Їхню мову визначають як один із діалектів бенгальської. Самі рохінджа твердять, що є споконвічними мешканцями частини Ракхайну, раніше відомого як Аракан.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: