Кадочнікова розповіла, як її вмовляли підписати листа проти призначення Іллєнка головою Держагентства з питань кіно

Кадочнікова розповіла, як її вмовляли підписати листа проти призначення Іллєнка головою Держагентства з питань кіно
Лариса Кадочнікова
Фото: Станіслав Груздєв / «Главком»

Актриса відмовилась підписати лист: Якщо підпишу, то це я буду винна, у разі чого

Народна артистка України, Росії та лауреат Шевченківської премії Лариса Кадочнікова заявила, що її просили підписати листа проти призначення Пилипа Іллєнка головою Державного агентства з питань кіно, проте вона відмовилась, незважаючи на непросте розлучення із його батьком. Про це вона розказала в інтерв’ю «Главкому».

«Колись у театр принесли листа проти Пилипа Іллєнка (син кінорежисера Юрія Іллєнка й актриси Людмили Єфименко, - «Главком»), коли його призначали (на посаду голови Державного агентства України з питань кіно у серпні 2014 року, - «Главком»). Казали, що він зруйнує кіно. Просили підписати. Думали, я це зроблю. Бо ж історію, пов’язану із тим, як Юра йшов від мне, мені навіть страшно згадувати. Та я подумала: якщо підпишу, то це я буду винна, у разі чого. Я цю людину (Пилипа) не знаю. Не знаю, яким він буде керівником. Юра ж мріяв про дітей. Чому я маю підписувати? І я сказала: ні, підписувати листа не буду. Думаю, він (Пилип) про це знав. Звичайно, мало б бути якесь почуття подяки і поваги. Тим більше, не я в цю сім'ю входила. Але якось він скептично до мене ставиться. Дуже рідко вітається, якщо вітається - то з трудом», - сказала вона.

Кадочнікова зазначила, що також не спілкується із другою дружиною Юрія Іллєнка, більше того вона має «великі питання до неї…».

(Раніше Кадочнікова розповідала, що Іллєнко хотів позбавити її всього майна. Проте потім колишнє подружжя дійшло згоди: дачу, машину, гараж, гроші - забрав режисер, а його дружині-актрисі залишилась квартира. - «Главком»)

Актриса додала, що востаннє бачила кінорежисера Іллєнка на похороні актора Леся Сердюка у театрі імені Франка.

«Сердюк був найкращим другом Богдана Ступки. Ступка не міг стояти і дивитись на Сердюка, вийшов у коридор. Юра постояв із дружиною і теж пішов. І я вийшла, подумавши, що можу з ним там перетнутись. Я його давно не бачила, але знала, що він тяжко хворий. Юра стояв, очі на схудлому обличчі були повні сліз. Я розуміла, що лишається короткий час і до його смерті. Підійшла і сказала: «Юра, я все знаю». Він подивився на мене і сказав: «Ти бачиш, який я?». «Бачу. Я бажаю тобі здоров’я. Все інше ти маєш». Він відповів: «Дякую, я дуже завинив перед тобою». Потім я підійшла до Ступки, і він просто почав ридати. Пішов його друг і фактично йшов його улюблений режисер. Я кинулася до нього, і ми обоє стояли так і ридали, обійнявшись. А через короткий час Юра пішов з життя (15 червня 2010 року, - «Главком»)», - розповіла Кадочнікова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: