Канада перекидає до Латвії своїх військових

Канада перекидає до Латвії своїх військових
Канадські військові

У військовому відомстві Канади наголосили на готовності Північноатлантичного альянсу захищати Латвію від агресії

Близько сотні канадських військових відбули у понеділок з бази у Едмонтоні до Латвії для проходження там служби у рамках операції НАТО REASSURANCE.

Про це повідомив міністр оборони Канади Харджит Саджан.

«Канада є активним прихильником НАТО та прагне сповна виконати свою роль члена Альянсу. Підтримка ЗС Канади дій НАТО сприяє безпеці та стабільності у Центральній та Східній Європі, а також демонструє готовність та професіоналізм канадських військових», - сказав Саджан.

У військовому відомстві наголосили на готовності Північноатлантичного альянсу захищати Латвію від агресії. «Присутність на території Латвії військових із Албанії, Канади, Італії, Польщі, Словенії та Іспанії є відвертим свідченням солідарності, рішучості та здатності захищати населення та територію Латвії від можливої агресії», - зазначили у Міноборони.

При цьому у Міноборони Канади підкреслили, що характер канадської місії носить винятково «оборонний та пропорційний характер і повністю відповідає міжнародним зобов’язанням НАТО»..

Нагадаємо: під час Варшавського саміту НАТО Канада погодилася надіслати свої війська разом із технікою до Латвії та очолити багатонаціональний батальйон, який перебуватиме у Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина та Великобританія, які розгорнуть свої війська у інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: