Канада тепер може продавати Україні ракети Javelin

Канада тепер може продавати Україні ракети Javelin
Ракетний комплекс Javelin

Канадські експортери, отримавши дозвіл від уряду, зможуть поставляти до України деякі заборонені раніше види озброєння та пристроїв

Канада може продавати Україні протитанкові комплекси Javelin завдяки внесенню останньої до переліку країн, до яких дозволено експорт зброї.

Про це заявив канадський парламентар Джеймс Безан в ефірі «Голосу Америки».

Він підтвердив, що Канада внесла Україну до списку контролю за обігом автоматичної вогнепальної зброї (Automatic Firearms Country Control List). Це означає, що канадські експортери, отримавши дозвіл від уряду, зможуть поставляти до України деякі заборонені види озброєння та пристроїв.

«Після цієї ухвали уряду Канада може продавати чи передавати Україні «Джавеліни», - наголосив Безан, який також підтримав введення безвізового режиму між двома країнами.

Зазначимо, напередодні Канада включила Україну до списку країн, до яких дозволено експорт вогнепальної автоматичної зброї. 

Президент України Петро Порошенко подякував США і Канаді за надання підтримки в сфері безпеки, зокрема, за включення Канадою України до списку країн, в які дозволено постачання автоматичної стрілецької зброї.

Глава МЗС Павло Клімкін вважає,що тепер ніщо не заважає отримувати зброю з Канади.

Посол України у Канаді Андрій Шевченко заявив, що наявність канадської зброї може наблизити мир в Україні.

Напередодні президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, в якому передбачається виділення 350 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні та заходи щодо протистояння російській агресії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: