Карантинний безвіз. Угорщина розтлумачила, як тепер можна потрапити на її територію

Карантинний безвіз. Угорщина розтлумачила, як тепер можна потрапити на її територію
Угорщина назвала умови, за яких може надати дозвіл на в'їзд до країни під час епідемії Covid-19
Фото: КПП Тиса - Захонь

Будапешт розробив спеціальну інструкцію для тих, хто в’їжджає до Угорщини

До Угорщини з України нині дозволено в’їхати лише у двох випадках: для того аби прийти на роботу, або проїхати країну транзитом. Про це ідеться в інструкціях, про які повідомили у Генеральному консульстві Угорщини в місті Берегове, повідомляє сайт Mukachevo.net.

1. В разі, якщо українець повертається на роботу до Угорщини, він має надіслати заяву на email: [email protected] і дочекатися відповіді Начальника поліції про отримання дозволу. До заяви слід прікріпити:

  • відскановане фото закордонного паспорта/посвідчення особи, адресну картку або, якщо такої немає, договір оренди чи про право власності;
  • місце та час перетину кордону, номерний знак та маршрут автомобіля або мікроавтобуса, придатного для перевезення максимально 9 осіб;
  • посвідчення з місця роботи, що підтверджує працевлаштованість громадянина України.

Крім того, обов’язковими є такі умови для в’їзду: медичне обстеження не має виявити підозри на зараження Covid-19-19, зареєстрована епідеміологічним органом особа дотримуватиметься терміну призначеного карантину та офіційної домашньої самоізоляції (14 днів).

Громадянин України не зможе залишати місце самоізоляції, вказане за адресою, протягом 14 днів. Правоохоронці перевірятимуть це кілька разів на день. На людину, яка покине карантин, чекатиме суворе покарання.

2. Якщо українці їхатимуть через Угорщину транзитом, то можуьь це зробити без подання спеціальної заяви, якщо:

  • можуть підтвердити офіційними документами, що їх прийме країна призначення, транзитна країна, сусідня з Угорщиною;
  • країна призначення або транзитна країна, яка межує з Угорщиною, повідомить Угорщину, що надає можливість в’їзду або транзиту;
  • немає підозр на захворювання Covid-19;
  • заявник відповідає умовам в’їзду, передбаченим Кодексом про Шенгенські кордони.

Навіть відповідаючи всім вказаним умовам, не можна відхилятися від зазначеного транзитного маршруту.

Окрім того, Угорщина повідомила про часові обмеження для перетину кордону: в’їзд з України до Угорщини, запланований на період після 20 квітня 2020 року, може відбуватися з 16:00 до 20:00.

В’їзд на територію Угорщини дозволяється лише на автомобілі чи мікроавтобусі, придатному для перевезення максимум 9 осіб. Пасажири зобов’язані їхати до пункту призначення тільки за визначеним маршрутом та в транспортному засобі, на якому відбувся перетин кордону. Інакше проти них відкриють справу про правопорушення, що може призвести до заборони на в’їзд та проживання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: