Карпюка та Клиха відвідає російський омбудсмен

Карпюка та Клиха відвідає російський омбудсмен

Про такий візит домовилися уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська та російський омбудсмен Тетяна Москалькова

Засуджених російським судом українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха відвідає російський омбудсмен Тетяна Москалькова або її регіональні представники. Про це повідомив представник українського омбудсмена Михайло Чаплига з питань зв’язків з громадськістю в коментарі «Громадському радіо».
За його словами, про такий візит домовилися уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська та російський омбудсмен Тетяна Москалькова на вчорашній зустрічі.
«Або вона особисто, або регіональні представники повинні відвідати їх (Карпюка і Клиха – Ред.). Максимально об'єктивно оцінити ситуацію з розумінням того, що політику залишаємо осторонь, з погляду прав людини. Якщо є повідомлення про катування, то звернутися до компетентних органів, щоб було ефективне розслідування, і також звернути увагу на процесуальні права», - заявив Чаплига.
Також Лутковській вдалося домовитися про передачу з Криму 18 українських ув'язнених, хоча в списку української сторони було близько 40 людей.
Як повідомлялося, наприкінці травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив Миколу Карпюка до 22,5 років, Станіслава Клиха — до 20 років ув'язнення за обвинуваченням у вбивстві російських військовослужбовців та участі в банді на боці бойовиків у першій чеченській війні.
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: