Картини українських військових покажуть у Британії

Картини українських військових покажуть у Британії

Експозиція охоплює близько 100 експонатів

Картини українських військових, а також розписані ящики з-під снарядів та артефакти з війни на сході виставлять у Великій Британії.

Про це повідомляє міністерство у справах ветеранів.

Експозиція охоплює близько 100 експонатів: як картини військових, так і їхні фотографії, зокрема портрети, уламки від мін та снарядів. Частину вже демонстрували в Рівному на виставці «Стежками війни».

Пропозицію показати роботи у Великій Британії зробила українська діаспора.

Волонтерка, співорганізаторка рівненської виставки Вікторія Шинкаренко розповіла, що роботи виставлять у межах Дня вишиванки 18 травня (у місті Лідс).

«До мене звернулись українці, які живуть за кордоном, щоб провести таку подію у Великобританії. Там 18 травня планують яскраво відзначати день вишиванки – саме в рамках цього свята в місті Лідс відкриється наша виставка. Такі ж пропозиції є від активних людей з Португалії та Німеччини. Тому, думаю, всі ці роботи ще не скоро повернуться в Україну. Тим більше запрошую всіх прийти в будинок культури та побачити все на власні очі, доки є можливість», - розповіла співорганізатор «Стежками війни» волонтерка Вікторія Шинкаренко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: