Каськів заявив, що в Панамі займався інвестиціями та відпочинком

Каськів заявив, що в Панамі займався інвестиціями та відпочинком

Каськів вважає, що його навмисне підстерігали у Панамі

Екс-голова Нацагентства України з питань інвестицій Владислав Каськів, якого нещодавно затримали правоохоронці Панами, стверджує, що їхав у цей регіон для реалізації інвестиційних проектів. Про це він заявив «Українській правді».

«Ми приїхали три тижні тому. Я аналізував інвестиційні проекти і можливості експорту продукції з України до низки країн регіону. Поєднував ділову і приватну поїздку з родиною. Планово мав повертатися в Європу в кінці серпня. З вересня у мене було заплановано досить жорсткий графік, пов’язаний з бізнесом», – розповів він.

Розповідаючи про обставини свого затримання, Каськів заявив, що міграційна служба Панами під час перетину кордону для поїздки в Коста-Рику запросила його на співбесіду для з'ясування міграційного статусу. Він додав, що до Коста-Рики планував поїхати на два дні як турист.

Також Каськів вважає, що його навмисне підстерігали у Панамі.

«Оскільки українські правоохоронці реалістично оцінювали свої шанси, то ніхто раніше і не звертався зі спробами екстрадиції мене з території Євросоюзу. Зараз, очевидно, розрахунок на зловживання двосторонніми відносинами з Панамою та відсутність практики у подібних політичних умовах», – заявив Каськів.

Як відомо, 18 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання на території Республіки Панама Каськіва за розкрадання та інші службові злочини. Заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що Каськіва затримали в Панамі під час спроби в'їхати на територію Коста-Рики.

Генпрокуратура передала МЗС для відправлення до Панами клопотання щодо екстрадиції Каськіва.
25 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Каськіва оголошено в розшук.

У 2012 році Каськів уклав угоду на 1 млрд доларів з іспанською кампанією Gas Natural щодо інвестицій у LNG-термінал в Україні. Пізніше іспанська сторона заявила, що не знає людину, яка від їхнього імені підписала контракт. З'ясувалося, що цю людину звуть Хорді Сарда Бонвехі і він є лижним інструктором.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: