Катастрофа МН17: Гройсман нагадав усім, яку роль він зіграв улітку 2014-го

Катастрофа МН17: Гройсман нагадав усім, яку роль він зіграв улітку 2014-го
Глава уряду Володимир Гройсман

Це були страшні дні, - зазначив Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що катастрофа МН17 – це спланований терористичний акт. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«…На сьогодні уже все більше доказів, які підтверджують, що катастрофа МН17 - це спланований терористичний акт. Терористичний акт, який забрав життя невинних мирних людей. Його виконавці та організатори мають понести відповідальність! Маємо всім світом зупинити агресію з боку РФ і її найманців проти мирних людей!» - зазначив Гройсман.

Він також нагадав, як у перші години та дні після катастрофи йому як віце-прем’єр-міністру довелось займатись організацією розслідування цієї катастрофи і вивозу тіл загиблих. «Це були страшні дні. Ми мали надзвичайно багато перешкод зі сторони терористів. Українські та міжнародні експерти, які працювали на місці катастрофи, не мали ніяких гарантій безпеки, проте виконували свою роботу. Знайти тіло кожної загиблої людини і повернути його близьким було нашим обов’язком», - написав Гройсман.

Нагадаємо, катастрофа рейсу MH17, яка відбулася 17 липня 2014 року, забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, в тому числі 80 дітей.

Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Країни, представники яких входять до Об’єднаної слідчої групи, ухвалили спільне рішення, що кримінальний процес у справі катастрофи рейсу MH17 відбудеться в суді у Нідерландах

Рішення про юрисдикцію справи ухвалила команда із розслідування катастрофи, до якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

В Європейському союзі сподіваються, що всі країни, які можуть допомогти розслідуванню трагедії рейсу МН17, сприятимуть притягненню винних до відповідальності.

Міжнародна експертно-журналістська розслідувальна група Bellingcat опублікувала доповідь, що узагальнює докази причетності до катастрофи малайзійського літака рейсу МН17 проросійських сепаратистів та спростовує найвідоміші альтернативні версії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: