КДБ Білорусі інкримінує затриманому українцю дачу хабара

КДБ Білорусі інкримінує затриманому українцю дачу хабара

У КДБ Білорусі відмовляються надати інформацію послу України Ігорю Кизимі

Керівнику підприємства ПАТ «Завод обважнювачів» (м. Костянтинівка Донецької область) Олександрі Скибі, якого затримала КДБ Білорусі, інкримінують дачу хабара. Про це повідомив виданню TUT.BY посол України в Білорусі Ігор Кизим.

Як розповів посол, про затримання йому стало відомо в суботу, 18 листопада.

«Я відразу ж зв'язався з колегами з білоруського МЗС. На жаль, вони не мали ніякої інформації. Не надали інформацію і в КДБ», - зазначив дипломат.

«Ми направили ноту з вимогою пояснити, за що був затриманий громадянин України, і що йому інкримінують. Ми також зажадали допустити до затриманого консула і родичів », - додав посол.

За інформацією, яка є у посла України, директору українського заводу інкримінують дачу хабара.

Коментувати ситуацію TUT.BY в КДБ Білорусі відмовилися.

«Завод обважнювачів» знаходиться в українському місті Костянтинівка (Донецька область). Тут виробляють сипучі матеріали, які застосовуються в ливарному виробництві - для виробництва формувальних, стрижневих і протипригарних покриттів.

Раніше ЗМІ повідомили про затримання в Білорусі директора українського «Заводу обважнювачів».

Скиба вилетів з Києва до Мінська рейсом 15 листопада о 14:20 і прибув туди о 16:15 того ж дня за місцевим часом. Назад повернутися він збирався того самого дня, про що він повідомив телефоном о 19:20 за київським часом.

Однак наступного разу на зв'язок Скиба вийшов уже вранці - він зателефонував дружині з чужого білоруського номера й повідомив, що його затримали співробітники КДБ Білорусі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: