Керівництво Туреччини звільнило 24 мерів міст через підозру у підтримці курдських бойовиків

Керівництво Туреччини звільнило 24 мерів міст через підозру у підтримці курдських бойовиків

Звільнені мери є представниками, або прибічниками прокурдської «Демократичної партії народів»

Турецька влада звільнила мерів 24 міст через підозру у підтримці курдських збройних угруповань. Про це повідомляє DW.

За інформацією ЗМІ, звільнення відбулися переважно на південному сході країни, де проживає найбільша частина курдського населення. Звільнені мери є місцевими представниками чи прибічниками прокурдської «Демократичної партії народів», яка є третьою за розміром фракції партією у парламенті країни.

Примусове усунення мерів від роботи відбулося лише за кілька днів після масштабних чисток в освітній сфері - понад 11 тисяч освітян були звільнені Анкарою через підозри у зв'язках із Робітничою партією Курдистану.

Чистки також тривають у рамках боротьби з прибічниками мусульманського проповідника Мухаммеда Фетхуллаха Гюлена, якого турецька влада вважає організатором липневої спроби військового перевороту в країні. Через це у неділю були звільнені мери чотирьох муніципалітетів - троє від правлячої «Партії справедливості та розвитку» та один від опозиційної «Демократичної партії народів».

8 вересня президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина проводить наймасштабнішу у своїй історії операцію проти курдських озброєних підрозділів на південному сході країни, одночасно звільняючи через співпрацю з ними державних службовців. За його словами, метою заходів є очищення державних інституцій від прибічників РПК, що заборонена у країні. Між тим «Демократичну партію народів» турецька влада останнім часом дедалі частіше звинувачує у зв'язках із РПК.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: