Керівник Антимонопольного стверджує, що комітет приніс 1 мільярд гривень до держбюджету

Керівник Антимонопольного стверджує, що комітет приніс 1 мільярд гривень до держбюджету
Юрій Терентьєв

Терентьєв вважає, що ця сума замала для АМКУ

Голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв заявляє, що за 2015 рік АМКУ приніс до державного бюджету 1 мільярд гривень. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСD) розробила методологію оцінки економічного впливу рішень конкурентних відомств. Ця методологія була впроваджена приблизно 10 років тому і за нею АМКУ обраховував зовнішній економічний ефект своєї діяльності: 1 млрд грн за 2015 рік. Тобто Антимонопольний комітет, який як орган коштує державі 64 мільйонів гривень (утримання), приніс 1 мільярд до державного бюджету», - заявив Терентьєв.

На його думку, ця сума ще замала для АМКУ. «Наприклад, в Угорщині річний економічний ефект конкурентного відомства в 5-6 разів більший», - зазначив голова АМКУ.

За його словами, Комітет працює над тим, «щоб кращі світові ноу-хау впроваджувати для покращення роботи у нас».

«Треба перетворити АМКУ на ефективну структуру. Головним є розуміння мети нашого існування як органу. Ми не можемо лише ловити якісь фірми-«одноденки», штрафувати їх і пишатись нібито якісними результатами. Іноді через більш скромний труд можна досягти кращих результатів», – сказав Терентьєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: