Керівник Центру демократії та верховенства права підтримав скасування конкурсів на призначення губернаторів

Керівник Центру демократії та верховенства права підтримав скасування конкурсів на призначення губернаторів
Керівник Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко

Шевченко вважає, що замість проведення конкурсів на посаду губернаторів областей, набагато продуктивніше було б максимально обмежити повноваження місцевих державних адміністрацій

«Моя думка з цього приводу відрізняється від мейнстріму. Скасування конкурсів я підтримую», - написав на своїй сторінці у Facebook керівник Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко.

За словами Тараса Шевченка, головний аргумент, який підтримує його думку щодо правильності скасування конкурсів на призначення губернаторів – це Конституція України. «Конституція говорить: «Голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України». Конституція прямо визнає за Президентом повноваження призначати голів місцевих адміністрацій», - написав Шевченко.

На думку керівника Центру демократії  конкурси на призначення губернаторів є неефективною моделлю обрання голів областей. «Уявіть, ви керівник компанії. За Статутом, який затвердили акціонери, ви призначаєте керівників департаментів і вони перед вами несуть відповідальність. Але в Положення по відділу кадрів прописали, що всі рішення, кого брати вам у підлеглі, ухвалює конкурсна комісія, яку формуєте не ви. І ваша роль – «британської королеви» лише підписати наказ. Чи може така модель працювати? Вкрай сумнівно», - зазначив Шевченко.

Також експерт додав, що на його думку, наразі такі конкурси можуть бути лише фейками та корупцією. «Чи здравомисляча людина подалася б на конкурс керівника ОДА без попередньої підтримки Прем'єра або Президента? Якщо ваша відповідь ні, то конкурси потрібно було скасувати. Бо вони фейк. Фейк через хибно побудовану систему. І також вони корупція. Але корупція, яку легко припинити», - написав керівник Центру демократії.

Шевченко вважає, що замість проведення конкурсів на посаду губернаторів областей, набагато продуктивніше було б максимально обмежити повноваження місцевих державних адміністрацій, а також збільшити повноваження органів місцевого самоврядування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: