Керівник прес-служби МВС прокоментував повідомлення про вбивство лідера «Оплоту»

Керівник прес-служби МВС прокоментував повідомлення про вбивство лідера «Оплоту»
Керівник прес-служби МВС України Артем Шевченко прокоментував інформацію, що з’явилася в російських ЗМІ, про вбивство у Подмосков’ї лідера угрупування «Оплот» Євгена Жиліна, члени якої здійснювали вбивства учасників Революції гідності і також брали участь у боях на боці бойовиків проти сил АТО на Донбасі.

Про це представник МВС написав на своїй сторінці в Facebook, навівши слова Жиліна.

«Я, – казав він хвалькувато в Києві 17 січня 2014 року в розпал Майдану, – можу вбити людину і мені за це нічого не буде». Пророцтво збулося: іншим негідникам – приготуватися», – зазначив Шевченко. 

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомили, що лідера «Оплоту» Жиліна застрелили в ресторані під Москвою.

Як повідомлялося, Жилін утік з України ще в лютому 2014 року. Згодом стало відомо, що СБУ оголосила у розшук лідера  «Оплоту».

Наприкінці березня 2015 прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом пособництва у привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми Жиліна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч . 5 ст. 191 КК України).

Крім того, СБУ в області проводило досудове розслідування за фактом фінансування тероризму Жиліним (ч. 2 ст. 258-5 КК України).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: