Керівник «Укрзалізниці» пояснив здорожчання квитків на потяги

Керівник «Укрзалізниці» пояснив здорожчання квитків на потяги

Песимістичний сценарій передбачав підвищення тарифу на 2017 рік на 44%

Керівник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун пояснив, чому зростуть тарифи на залізничні квитки в новому році.

Бальчун пояснив підвищення інфляцією та зростанням цін на все, що пов'язане з виробництвом, пише ТСН.

«Песимістичний сценарій передбачав підвищення тарифу на 2017 рік на 44%. Оптимістичний – 25%. Я одразу спростую – це підвищення не становитиме 35%. Наша рекомендація – близько 20%»,– пояснив він.

Нагадаємо, публічна акціонерна компанія «Укрзалізниця» оприлюднила інфографіку, в якій показано, як зміниться вартість квитків після індексації тарифів у 2017 році.

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» планує наступного року підвищити залізничні тарифи на вантажні перевезення на 25%, а на проїзд у пасажирських поїздах – на 35%. 

Нагадаємо, з 30 квітня поточного року «Укрзалізниця» підвищила тариф на вантажні перевезення залізничним транспортом на 15%. При цьому «Укрзалізниця» планувала 2016 року підвищити тариф на перевезення вантажів на 30% у два етапи: з 1 січня 2016 року на 15% і з 1 липня – ще на 15%. У відповідь на цю ініціативу найбільші промислові підприємства металургійної, цементної та хімічної промисловості звернулися до українського уряду з проханням не допустити додаткового підвищення тарифів на вантажні перевезення залізничним транспортом і підтримали ініціативу про введення мораторію на підвищення залізничних тарифів на 2016 рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: