Керівників дніпровської «Самопомочі», яких підозрюють у корупції, хочуть звільнити на позачерговій сесії

Керівників дніпровської «Самопомочі», яких підозрюють у корупції, хочуть звільнити на позачерговій сесії
Секретар міськради Дніпра В'ячеслав Мішалов

Чиновників визнала корупціонерами сама партія «Самопоміч»

У Дніпрі створено ініціативну групу з депутатів міської ради, громадських активістів та військовослужбовців. Група закликає керівників ГПУ, НАБУ і Нацполіції розслідувати діяльність членів фракції «Об'єднання «Самопоміч» в міськраді Дніпра, а саме секретаря міськради В'ячеслава Мішалова і голови бюджетної комісії Артема Хмельнікова. Депутат Дніпровської міської ради Дмитро Хозин заявив, що члени ініціативної групи вимагатимуть від міського голови Бориса Філатова скликання позачергової сесії, аби звільнити зазначених посадовців. Про це він заявив під час брифінгу. Про таке повідомляє місцеве видання «Мост-Днепр».

«Ми закликаємо міського голову негайно зібрати позачергову сесію, щоб зняти з посад міськради секретаря та голову бюджетної комісії. Їх визнала корупціонерами навіть рідна партія, тому голосувати той порядок, який вони готували, не можна без попередньої перевірки на корупційну складову. Так не піде – це фарс. Після зняття може бути призначено тимчасових виконувачів обов'язків», – наголосив депутат.

Партія «Самопоміч», зазначає Хозин, має довести ситуацію до логічного завершення, тобто зняття посадовців. У цьому повинні взяти участь члени центрального апарату політичної сили, які сьогодні очолюють парламент і комітет із запобігання корупції.

За інформацією видання, 21 березня лідер партії «Об'єднання «Самопоміч» Андрій Садовий заявив, що виконавчий комітет політичної сили відправив звернення до голови НАБУ Артема Ситника з проханням перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію про зловживання службовим становищем в особистих інтересах та інтересах членів своєї сім'ї секретарем Дніпровської міської ради В'ячеславом Мішаловим. Уже на початку квітня на офіційному сайті партії «Самопоміч» з'явилася заява, в якій ішлося про те, що робоча група, яку очолила віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд, рекомендувала депутатам Дніпровського міськради В'ячеславу Мішалову й Артему Хмельнікову добровільно скласти мандати. Крім того, було прийнято рішення про виключення Артема Хмельнікова з партії.

3 квітня 2016 року «Самопоміч» виключила екс-кандидата на крісло міського голови у Кривому Розі Юрія Милобога з партії через співпрацю з Опозиційним блоком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: