Київрада заборонила продаж алкоголю в МАФах

Київрада заборонила продаж алкоголю в МАФах
Фото Укрінформ

В МАФах заборонено продавати будь-які спиртовмісні напої

Депутати Київської міської ради з депутати прийняли рішення, яке передбачає заборону продажу алкоголю в МАФах. Цю пропозиція на сьогоднішньому засіданні підтримав 81 депутат, повідомили в прес-службі Київради

Згідно з ухваленим рішенням, в МАФах заборонено продавати все спиртовмісні напої. Мова йде не тільки про горілку, а й про слабоалкогольні напої, джин-тонік тощо, пояснили в прес-службі.

«Довгий час в Києві існувала законодавча колізія. Згідно з чинним законодавством, алкогольні напої можна продавати тільки в капітальних спорудах. Законодавець чітко визначає, що є капітальною спорудою, які вона нормативи. Тимчасові споруди жодним чином не відносяться до капітальних споруд і тому фактично видаючи договори пайової участі на продаж алкогольних напоїв у тимчасових спорудах, ми порушуємо чинне законодавство», - заявив автор документа, депутат фракції «Солідарність» у Київраді Владислав Михайленко.

При цьому він заявив, що заборони на продаж алкоголю в МАФах вимагали самі кияни.

На думку депутатів, рішення також має позитивно вплинути на комфорт киян, оскільки забезпечить боротьбу з так званими «наливайками» і врегулює торгівлю алкогольними та слабоалкогольними напоями у тимчасових спорудах.

Читайте також матеріал «Главкома» «Земля для Герег, охорона для Кличка. Топ-10 рішень, які планує ухвалити Київрада»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: