Київрада знесе надбудову на Будинку профспілок і хмарочос на Грушевського?

Київрада знесе надбудову на Будинку профспілок і хмарочос на Грушевського?
Автор фото: Вадим Журавльов

Місто втрутилося вже не в одну подібну ситуацію

Дозвіл на реконструкцію Будинку профспілок видав Мінрегіонбуд. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів секретар Київради Володимир Прокопів.

«Найбільша біда була в тому, що в київській владі не було відповідальних, - зазначив він, коментуючи ситуацію із скандальною надбудовою над Будинком профспілок в центрі столиці. - Дозвіл на таку реконструкцію видавав орган центральної влади - Мінрегіонбуд, Держбудконтроль. От вони видали дозвіл на реконструкцію, і ті щось собі там будують, а місто при цьому жодним чином не питають. Можна чи не можна, гарно це виглядає, чи негарно. От так от закон дозволяє».

За словами Прокопіва, місто втрутилося не в одну подібну ситуацію.

Проте, як додав він, «не можна нести відповідальність за те, на що ти не впливаєш».

«І треба віддати належне Мінрегіонбуду, що вони погодились передати Держбудкотнтроль у місто. І ми призначили профільного заступника, який відповідає за виділення землі, за погодження проектів і за дозвіл на будівництво та реконструкцію», - розповів секретар Київради.

Позиція міста, як зазначив він, в цьому питанні однозначна.

«Те, що виросло на Будинку профспілок повинне бути знесене. І це або сам забудовник зробить, або місто це знесе. Те ж саме стосується будинків на Грушевського і на Подолі...», - сказав Прокопів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: