Київська влада вирішила знести зруйнований вибухом будинок

Київська влада вирішила знести зруйнований вибухом будинок
Будинок, в якому стався вибух

Згідно з висновками експертів, після вибуху будинок перебуває в аварійному стані, його експлуатація неможлива, а відновлення недоцільне

Житловий будинок на Голосіївському проспекті, в якому днями стався вибух, швидше за все, підлягає знесенню. Про це під час прес-брифінгу заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Будинок був зведений, орієнтовно, у 1948 році. Згідно висновків експертів, після вибуху він знаходиться в аварійному стані. Його експлуатація неможлива, а відновлення недоцільне. Люди отримають тимчасове житло на час вирішення цієї ситуації», – зазначив він.

Станом на ранок 10 липня в гуртожиток на вул. Оболонській, 34, куди столична влада тимчасово відселила постраждалих, переміщено 24 людини із 77 зареєстрованих у будинку. Частина людей розмірковують, чи потрібно їм тимчасове житло, частина – відмовилася від нього.

Двоє людей – 14-річний син загиблої та одна доросла людина - знаходяться у лікарнях, їхній стан оцінюється як середньої важкості.

Сьогодні на місці аварії відбулося засідання штабу Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при КМДА. Наразі вирішується питання, яким чином постраждалих мешканців зможуть забезпечити постійним житлом. До моменту вирішення цього питання вони мають можливість перебувати у тимчасовому житлі, наданому КМДА.

Нагадаємо, 8 липня у Києві о 13:35  стався вибух у житловому будинку поблизу станції метро «Голосіївська». За попередньою інформацією правоохоронних органів, у будівлі вибухнув газ. Причини виникнення події з’ясовуються. Повідомлялося, що 23 особи, що постраждали внаслідок вибуху, оселилися в тимчасовому житлі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: