Київські лікарні готуються до появи нового грипу

Київські лікарні готуються до появи нового грипу

При зараженні вірусом грипу «Мічиган» ускладнення розвиваються досить швидко та протікають складно

Столичні медичні заклади активно готуються до епідемічного сезону та появи нових збудників грипу. Медики вважають, що цього року епідемії вже не уникнути. Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Заступник голови КМДА Микола Поворозник повідомив, що столичні заклади охорони здоров’я активно готуються до появи нових збудників грипу.

«Торік грип типу А (H1N1), до якого належить і штам «Мічиган», циркулював на дуже низькому рівні. Але попри «неагресивність» штаму медики вважають, що цього року епідемії грипу вже не уникнути», – наголосив Поворозник.

За його словами, багаторічні спостереження за грипом, дані про імунітет до захворювання у здорових осіб, а також низький відсоток охоплення вакцинацією населення на тлі погіршення соціально-економічної ситуації в Україні дають усі підстави спрогнозувати зростання кількості захворілих на 14%.

«Оскільки вірус «Мічиган» є підвидом «свинячого» грипу, то він має схожі ознаки захворювання. Його інкубаційний період складає 4-7 днів. Грип «Мічиган» відрізняється важким перебігом із великою ймовірністю виникнення ускладнень», – попередив заступник голови КМДА.

Повідомляється, що під час прогресування грипу стан хворого може ускладнюватись через розвиток пневмонії, менінгіту, енцефаліту. При зараженні вірусом грипу «Мічиган» ускладнення розвиваються досить швидко та протікають складно.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: