Кількість спостерігачів ОБСЄ на Донбасі зросте до 800 осіб

Кількість спостерігачів ОБСЄ на Донбасі зросте до 800 осіб

Наразі у місії ОБСЄ на Донбасі працює 616 спостерігачів

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі має намір збільшити кількість спостерігачів на Донбасі до березня 2018 року до 800 осіб. Про це повідомив перший заступник голови місії Александр Хуг під час засідання круглого столу.

«Що стосується діяльності СММ, ми продовжуватимемо збільшувати кількість спостерігачів. І наша мета - до кінця строку дії нашого мандату, який завершується у березні наступного року, щоби загальна кількість спостерігачів, які працюватимуть на місцях в Україні, становила 800 осіб», - заявив Хуг.

Відповідно до інформації СММ станом на 6 вересня, представленій у тематичному звіті, у місії працює 616 спостерігачів, з яких 529 осіб - це чоловіки, 87 - жінки.

Як повідомлялося, колишній президент, представник України у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив, що СММ ОБСЄ повинна бути присутня і в тимчасово окупованому Криму, однак Росія перешкоджає доступу спостерігачів на півострів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: