Кіпр за мільйони продавав українській еліті паспорти ЄС - ЗМІ

Кіпр за мільйони продавав українській еліті паспорти ЄС - ЗМІ

Кіпрське громадянство надається особам, які вклали як мінімум 2 мільйони євро в нерухомість або 2,5 мільйона євро в державні цінні папери чи кіпрські компанії

Серед тих, хто за гроші придбав громадянство ЄС, скориставшись спеціальною пропозицією влади Кіпру для грошовитих іноземців, були й «представники української еліти». Про це в неділю, 17 вересня, повідомило британське видання The Guardian.

Газета ознайомилася зі списком, що містить понад чотири сотні імен осіб, котрі з 2013 року отримали кіпрське громадянство таким способом, проте конкретних прізвищ видання не називає. The Guardian лише зазначає, що серед них є «відомі підприємці та особи зі значним політичним впливом», також засновники найбільшого комерційного банку України.

Товариство українським багатіям склав у цьому переліку й колишній депутат Держдуми РФ та мільярдери.

Загалом у 2016 році громадянство за «золотою візою» отримали 400 осіб. 

Починаючи з 2013 року, кіпрське громадянство надається особам, які вклали як мінімум 2 мільйони євро в нерухомість або 2,5 мільйона євро в державні цінні папери чи кіпрські компанії. При цьому новоявлений власник кіпрського паспорта не повинен здавати жодних мовних тестів або постійно проживати на острові. Досить з'являтися на Кіпрі один раз за сім років. За даними видання, з часу запуску цієї програми Кіпр зумів у такий спосіб залучити в країну понад чотири мільярди євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: