Кита, який шкодив кораблям у Норвегії, ймовірно, тренували російські ВМС, - ЗМІ

Кита, який шкодив кораблям у Норвегії, ймовірно, тренували російські ВМС, - ЗМІ

За даними видання The Guardian, ссавця могли натренувати шкодити кораблям, в рамках програми використання морських ссавців для військових операцій

Кита-білуху, якого побачили у Баренцевому морі наприкінці квітня, найімовірніше, тренували російські ВМС, вважають норвезькі експерти.

Ссавця могли натренувати шкодити кораблям, в рамках програми використання морських ссавців для військових операцій, повідомляє «Голос Америки» із посиланням на The Guardian.

Увагу норвезьких рибалок привернула незвична поведінка білухи, яка намагалась зірвати канати та мотузки з бортів човнів, а також те, що на білусі була чорна упряж, що може служити для закріплення устаткування, повідомляє The Guardian. Кит був миролюбним - він звик до присутності людей, зауважили рибалки.

Упряж, яка може служити для закріплення камери, або, навіть, зброї, вилучили. З внутрішнього боку на ній був напис «Устаткування Санкт-Петербурга».

«Якщо цей кит походить з Росії – є вагомі причини вважати, що не російські вчені, а, скоріше, військово-морські сили це роблять», - заявив Мартин Буїв з Норвезького інституту морських досліджень в коментарі місцевому телебаченню NRK.

Одун Рікардсон, професор морської біології Норвезького арктичного університету погоджується: «Нам відомо, що Росія тримає в неволі одомашнених китів і що, деяких з них, очевидно, відпустили. Вони часто пливуть до човнів».

Рікардсон повідомляє, що спілкувався з російськими колегами, і вони запевнили його, що не знають про відповідні наукові проекти. «Вони говорять, що, найімовірніше, це російські ВМС у Мурманську», - додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: