Кличко обіцяє навести лад з паркуванням, як тільки Рада ухвалить закон

Кличко обіцяє навести лад з паркуванням, як тільки Рада ухвалить закон

Київська влада чекає найближчими тижнями ухвалення закону, який дозволить навести лад з паркуванням у столиці

Столична влада розраховує, що протягом найближчих тижнів Верховна Рада ухвалить закон, який надасть законні повноваження органам місцевого самоврядування наводити лад з паркуванням на вулицях міст. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в коментарі журналістам.

«Два роки парламент не може ухвалити закон, який дозволить місцевій владі впоратися з тим хаосом, який відбувається з паркуванням у містах. Люди вимагають порядку, а ми не маємо права ні евакуювати припарковане в недозволеному місці авто, ні оштрафувати безвідповідального водія. Тому мало хто і паркується на облаштованих парковках – бо знають, за порушення ніякого покарання не буде. І це треба нарешті припинити», - наголосив Кличко.

Він зазначив, що у четвер парламентський комітет розглянув і ухвалив законопроект про паркування до другого читання. «Тому ми чекаємо і розраховуємо, що протягом найближчих тижнів депутати таки ухвалять цей багатостраждальний закон», - сказав мер Києва.

Відповідаючи на запитання щодо ускладненого останнім часом руху і великих заторів у центрі столиці, Кличко зазначив, що з 18 жовтня рух на деяких вулицях перекривають і регулюють правоохоронці. «Так, перекриття вулиці Грушевського і деяких прилеглих до неї вулиць через акції протесту значно ускладнило рух в центрі міста. На Грушевського, перед парламентом, як ви знаєте, на проїжджій частині стоять намети, - сказав мер. - Люди мають право та повинні мати можливість на висловлення і донесення своєї позиції. Головне – щоб акції відбувалися мирно та не спричиняли збою в життєдіяльності міста».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: