Кличко закупить польські трамваї «як альтернативу маршруткам»

Кличко закупить польські трамваї «як альтернативу маршруткам»
Віталій Кличко

Влада столиці планує закупити польські трамваї до кінця року

Влада Києва закупить польські трамваї, аби «оновлений комунальний громадський транспорт став альтернативою маршруткам».

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

За словами міського голови Києва Віталія Кличка, трамваї PESA 5-го покоління мають низьку підлогу, оснащені кондиціонерами, Wi-Fi та мають тихий хід.

До кінця року влада столиці планує закупити ці трамваї.

Кличко додав, що  львівський завод не може впоратися з тими обсягами, які потрібні Києву, тому трамваї купують в Польщі.

Крім того столична влада при закупівлі польських трамваїв висунула умову –  запуск у Києві сервісного центру для їх обслуговування.

«А в планах на майбутнє – підприємство із крупногабаритної збірки трамваїв у Києві. І впевнений, що вже незабаром містом рухатимуться трамваї, на яких буде написано «зроблено в Україні», «зроблено в Києві», – сказав Кличко.

Мер Києва наголосив, що трамваї – екологічний вид транспорту і влада столиці робить все для оновлення рухомого складу громадського транспорту загалом. Він додав, що сьогодні у киян дуже багато нарікань на неякісний сервіс із перевезення, який надають маршрутки.

«Ми не будемо воювати з маршрутками. Ми їх просто витіснимо доступним, комфортним і сучасним громадським комунальним транспортом», – додав Віталій Кличко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: