Кличко з'ясував, що Європу сьогодні турбує малоефективна боротьба з корупцією в Україні

Кличко з'ясував, що Європу сьогодні турбує малоефективна боротьба з корупцією в Україні
Віталій Кличко на з'їзді Європейської народної партії

Європейських політиків турбує проблема корупції в Україні та недостатньо ефективна боротьба з нею. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після зустрічей, які відбулися у нього під час з'їзду Європейської народної партії, що триває в ці дні на Мальті.

«Усі політики, з якими я зустрічався і спілкувався, зазначали, що корупція (поряд з агресією, якої зазнає Україна) залишається найбільшою з проблем, які заважають Україні розвиватися. Європа готова і надалі підтримувати та допомагати нам, але європейців турбує недостатньо ефективна боротьба з корупцією. І, як наслідок, – слабкий ефект від тих змін і перетворень, які намагається втілювати Україна. Негативно оцінюють європейські політики і зміни до закону про е-декларування», – зауважив Віталій Кличко.

Він взяв участь у роботі сесії з'їзду Європейської народної партії, провів двосторонні зустрічі з єврокомісаром з питань європейської політики сусідства та питань розширення, віце-президентом ЄНП Йоганнесом Ганом, головою Європейської ради Дональдом Туском, президентом ЄНП Джозефом Долем, головою Комітету із закордонних справ Європейського парламенту Девідом Макалістером, депутатом Європарламенту Елмаром Броком, іншими європейськими політиками.

Цьогоріч у з'їзді ЄНП беруть участь понад дві тисячі учасників з 40 європейських країн. Головною темою обговорень на партійному форумі є майбутнє Європи в умовах неконтрольованої міграції, терактів, воєн на Близькому Сході, агресії Росії, проблеми економічної та соціальної нерівності, породженої глобалізацією.

Європейська народна партія сьогодні об’єднує 79 партій з 41 країни і має найбільшу фракцію в Європейському парламенті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: