КНДР готує ядерні об’єкти для міжнародних інспекцій, – розвідка

КНДР готує ядерні об’єкти для міжнародних інспекцій, – розвідка
Ядерний реактор в Йонбені

Додаткової активності на ядерному реакторі в Йонбені не спостерігається

За даними розвідки Республіки Корея Пхеньян проводить підготовки на низці своїх ракетних і ядерних об’єктів для їх перевірки міжнародними інспекціями. В першу чергу мова йде про полігон Пунгері для ядерних випробувань і Сохе для ракетних тестів.

При цьому не спостерігається жодної додаткової активно на об’єкті в Йонбені, де КНДР виробляє ядерні матеріали. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters із посиланням на південнокорейське інформаційне агентство Yonhap.

В вересні 2018 року в рамках третього саміту лідерів КНДР і Республіка Корея Кім Чен Ин пообіцяв допустити міжнародних спеціалістів на ядерні і ракетні об’єкти своєї країни. Очільник Республіка Корея інтерпретував цю заяву як готовність КНДР допустити міжнародних спостерігачів, які б засвідчили процес знищення об’єктів ракетно-ядерної програми.

Окрім того Мун Чже-ін інтерпретував заяви Кім Чен Ина в вересні 2018 року як готовність Пхеньяна піти на такі кроки як закриття об’єкту в Йонбені, якщо США йтимуть на поступки в відповідь. Вашингтон вимагає від Пхеньяну повного переліку об’єктів своєї ракетно-ядерної програми як передумову початку поступового ослаблення режиму санкцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: