КНДР викрала у Південної Кореї плани ведення воєнних дій

КНДР викрала у Південної Кореї плани ведення воєнних дій

Усього внаслідок кібератаки було викрадено 235 гігабайтів даних

Північнокорейські хакери викрали сотні засекречених військових документів Південної Кореї, серед яких в тому числі і плани щодо ведення воєнних дій.

Відповідно до заяви депутата правлячої Демократичної партії, даний випадок стався у вересні 2017 року, коли Пхеньян отримав доступ до 235 гігабайт даних.

Як повідомляє AFP, серед викрадених документів був і Операційний план 5015, який передбачається застосувати на випадок війни із КНДР. Даний план в тому числі передбачає і персональне знищення Кім Чен Ина.

Також було викрадено дані щодо щорічних навчань за участю збройних сил США і Південної Кореї, а також інформація щодо головних військових об’єктів країни і об’єктів електрогенерації.

Міністерство оборони Південної Кореї відмовилося коментувати ситуацію, посилаючись на розрахунки секретності. До цього оборонне відомство цієї країни повідомляло про те, що у травні 2017 року КНДР проводила кібератаки, однак не надавало деталей. 

Як повідомлялося, вночі два американських бомбардувальники B-1 провели навчання з японськими і південнокорейськими військовими літаками поблизу КНДР в умовах зростання напруженості через ракетні і ядерні програми Північної Кореї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: