КНДР вимагає визнати її ядерною державою

КНДР вимагає визнати її ядерною державою
picture-alliance/dpa/Xinhua

Північна Корея, окрилена проведеними ядерними випробуваннями, робить гучні заяви

Північна Корея зажадала від США визнати її державою, яка володіє ядерною зброєю. Про це заявив представник північнокорейського МЗС, якого цитує державне інформагентство ЦТАК. Вашингтон, Сеул і Токіо готують односторонні заходи, повідомляє DW.

За словами північнокорейського дипломата, Барак Обама намагається відкинути позицію КНДР як ядерної держави. Це так само безглуздо, як намагатися закрити сонце долонею, підкреслив представник відомства.

Раніше, 9 вересня, Північна Корея заявила про успішне випробування ядерної бомби. Як повідомило державне телебачення, тепер ядерна боєголовка може бути встановлена на балістичну ракету. Країна пообіцяла і далі розвивати свою ядерну програму. США миттєво відреагували на цю новину, пригрозивши посилити санкції проти КНДР. Натомість Північна Корея назвала погрозу сміховинною.

Рада Безпеки ООН також анонсувала нові санкції проти Пхеньяна. Крім того, 11 вересня стало відомо, що США, Японія і Південна Корея готові в односторонньому порядку вжили додаткових заходів щодо КНДР після недавніх ядерних випробувань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: