КНР планує розширення свого потенціалу в космосі

КНР планує розширення свого потенціалу в космосі

В Китаї представили плани реформи військово-повітряних сил

Військово-повітряні сили КНР планують розширити свою присутність і до космічного простору. Відповідну заяву зробив полковник Ван Чжунхуа. За його словами, китайські військово-повітряні сили на сьогодні проходять фундаментальні зміни, які дозволять їм діяти в рамках сценаріїв бойових дій майбутнього.

Про це пише видання People’s Daily.

В 2020 році в КНР мають створити повітряні сили стратегічного призначення. В їх складі будуть військово-повітряні і космічні сили. А новий рід військ матиме як потенціал для наступальних дій, так і для оборони. В основі військово-повітряного компоненту будуть літаки четвертого покоління (винищувач J-20, транспортний літак Y-20), а посиленню бойового потенціалу будуть сприяти системи обміну інформацією.

Завершення створення повітряних сил стратегічного призначення мають здійснити до 2035 року. Для цього буде модернізовано організаційну структуру, системи озброєння і людський потенціал. Лише до середини XXI століття китайські повітряні сили стратегічного призначення будуть по потенціалу одними із найкращих у світі, згідно з планами китайського уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: